CE ESTE ZUMBA?

Zumba este un program de fitness inspirat din dansurile latino si creat de catre cunoscutul dansator si coregraf columbian, Alberto Perez in cursul anilor 90.

Zumba implica o combinatie intre elemente ce tin de dans si segmente din sfera aerobicului. Coregrafia incorporeaza miscari de hip-hop, soca, samba, salsa, merengue, reggaeton, mambo, arte martiale si chiar bollywood incluzand totodata si exercitii de squat si streching.

O sedinta de Zumba dureaza in medie o ora si cuprinde partea de incalzire, pe parcursul a doua, trei melodii de circa 5-10 minute, antrenamentul propriu-zis, care dureaza aproximativ 45 de minute si in final, partea de relaxare cu un timp aproximativ de circa 5 minute. Desi pare un sport hibrid, Zumba este recomandat de specialisti tocmai pentru numeroasele beneficii atat asupra fizicului cat si asupra psihicului celor care il practica. Miscarile Zumba solicita si pun in miscare toate grupele de muschi, modeland si tonifiand corpul. In acelasi timp, acestea actioneaza precum exercitiile cardio, solicitandu-ti inima si imbunatatindu-ti sistemul cardiovascular.

side_zumba