CE ESTE TAEKWONDO?

Practicat de peste doua mii de ani in peninsula coreeana, Taekwondo reprezinta una dintre cele mai vechi arte martiale, in prezent fiind foarte populara ca disciplina sportiva si astfel intrand in familia sporturilor olimpice.

Semnificatia celor trei silabe ce alcatuiesc numele sunt:

  • Tae – Tehnica, lovitura executata cu membrele inferioare
  • Kwon – Semnifica tehnica executata cu pumnul inchis
  • Do – Reprezinta calea, metoda

Taekwondo reprezinta asadar calea, metoda de lupta (fara arme) ce utilizeaza tehnici defensive si ofensive executate cu membrele inferioare si superioare. Trasatura specifica a Taekwondo-ului este folosirea cu preponderenta a tehnicilor de lupta executate cu membrele inferioare.

In aceasta lume moderna, caracterizata prin comunicare rapida, dorinta succesului imediat si a unor recunoasteri si recompense si mai rapide, Taekwondo-ul este o cale de redescoperire a valorilor rabdarii si sinceritatii, a frumusestii trupului si sufletului. Acestea sunt adevaratele valori ale Taekwondo-ului bazat pe gandirea milenara asiatica.

Relativ recent, Taekwondo a devenit un sport modern, a fost inglobat in programele de studiu ale gimnaziilor, liceelor si universitatilor, de asemenea facand parte si din antrenamentele fortelor armate ale mai multor state si prezent ca serviciu in multe sali de sport.

La ora actuala, Taekwondo WTF are inregistrati peste 70 de milioane de practicanti pe plan mondial si mai bine de 200 de tari afiliate la World Taekwondo Federation.

right_tkd

INCEARCA TAEKWONDO ACUM